Warning: preg_match(): Compilation failed: unrecognized character follows \ at offset 24 in /home/mowininf/public_html/components/com_kunena/controller/topic/item/display.php on line 476

2 elinstallationsföretag inne på samma industri

12 jun 2018 17:32 #1 av Ennihp
Hur ska man göra med egenkontrollprogrammet om det finns 2 företag som är fast stationerade och gör elinstallationer på en stor industri (industrin har inga egna elektriker)?
Ena företaget gör endast högspänningsjobb, och det andra gör bara lågspänningsjobb. Den ena elinstallatören påverkar ju den andres anläggning, ska dessa ha gemensamt egenkontrollprogram då?
Eller är det så att de genom avtal med anläggningsinnehavaren kan sköta sitt utan att blanda in den andra (förutom när det ska göras jobb på/med transformatorer, då båda kanske måste bli inblandade)?

Är det någon skillnad ifall ena företaget gör elinstallationer fram till vissa anslutningspunkter, och sedan tar det andra företaget över (samma spänningsnivå i det här fallet)?

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

27 jun 2018 09:41 #2 av Örjan Borgström
Det här är egentligen inte en fråga för egenkontrollprogrammet utan handlar om planering av ett elarbete.
Nu ska ju det framgå i egenkontrollprogrammet hur elarbeten planeras och där bör det ingå att samråda med alla inblandade parter.
Alla elinstallationsföretag måste ha en metod hur de planerat ett arbete på andras anläggningar, där samordning med alla inblandade är en viktig punkt.

Planeringen är särskilt viktigt för elsäkerhet vid arbete om de båda företagen är på plats samtidigt. Då ska en särskilt elsamordningsledare utses som ser till att inte det ena företagets arbete skapar risker för det andra.

EUU Box 545, 611 10 Nyköping,
tel direkt 0155-29 29 25, mobil 070-695 69 06,
Välkommen till vår hemsida www.euu.se

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.053 sekunder