Nödljus i handikappstoalett?

08 mar 2015 19:41 #1 av Elektriker 1965
Om man läser FSN´s guide om PROJEKTERING & UNDERHÅLL FÖR NÖDBELYSNING (det går att hitta guiden genom att googla på den blåmarkerade texten), så sägs det att det finns krav på nödbelysning på handikapptoaletter enligt punkt 3.1.1.2. Hur länge har dessa regler funnits? Eller stämmer det överhuvudtaget?

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

08 mar 2015 20:10 #2 av Torbjörn Forsman
Rent allmänt bör man vara skeptisk mot regelsamlingar som ges ut av branschorganisationer vars huvudintresse är att gynna sina medlemsföretags affärer. Visst kan det finnas mycket intressant information där, men den är gärna vinklad till de egna huvudmännens fördel.
Man borde åtminstone kunna begära att varje krav i ett sånt där dokument ska vara försett med en hänvisning till någon gällande standard eller myndighetsföreskrift.

Was man sich nicht erklären kann, sieht man als Überspannung an.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

09 mar 2015 06:29 #3 av Anders Svensson

Elektriker 1965 skrev: Om man läser FSN´s guide om PROJEKTERING & UNDERHÅLL FÖR NÖDBELYSNING (det går att hitta guiden genom att googla på den blåmarkerade texten), så sägs det att det finns krav på nödbelysning på handikapptoaletter enligt punkt 3.1.1.2. Hur länge har dessa regler funnits? Eller stämmer det överhuvudtaget?


Det kommer från SS EN 1838:2013 (och gäller inte för CNC maskiner).

I Sverige är den kränkte kung och den välmenande idioten hans rådgivare.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.068 sekunder

Senaste foruminlägg

Från Facebook-gruppen