Warning: preg_match(): Compilation failed: unrecognized character follows \ at offset 24 in /home/mowininf/public_html/components/com_kunena/controller/topic/item/display.php on line 476

Control 4 erfarenheter?

15 feb 2018 17:15 #1 av Matte
Firman har nyligen påbörjat ett nytt projekt på en takvåning i Stockholm. Budgeten är hög och kraven och önskemålen högre. En av de nya sakerna som tillkommit nu är att belysning samt ljud/bild ska styras via Control 4 systemet. Detta ska vi då planera in, dra in och sedan ska en annan firma programmera.

Killen som kom från den firman och som skulle förklara och sälja in systemet verkade inte riktigt ha bra koll på hur allt ska funka, och aldrig använt det till något som behöver mer än 12v.. Vi fick höra att allt ska vara trådlöst och det bara skulle kraft fram, men tydligen ska det in en puck I varje dosa med en tändtråd till alla lampor berättade han samtidigt som han insisterade att det är trådlöst. :smack: Pucken är typ lika stor som 2.5 Vadsbo puckar på varandra.

Är det någon här som har jobbat med systemet, eller hört något om det?

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

15 feb 2018 18:42 #2 av Robin Strandberg
Jag har varit inblandat i en del installationer och då har knx används för styr av belysning, kraft, vent, värme osv. Control 4 har där enbart agerat interfacet mot kunden och styren av ljud/bild.

Projekt & Servicetekniker
Niko Home Control

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

15 feb 2018 19:47 #3 av Joel Ingolf
Svar från Joel Ingolf i ämnet Control 4 erfarenheter?
Jag har samma erfarenhet som föregående talare. KNX och Control4 som interface. Kanske kan leta efter en annan leverantör? Eller det är kanske kundens kompis?

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

15 feb 2018 19:53 #4 av Rikard Ågren
Om budgeten är hög så skulle då jag gå all-in på KNX

Har ingen erfarenhet av Control 4 men alla system som gör mig beroende av EN tillverkare går bort av princip

Projektledare el, styr och automation

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

15 feb 2018 20:03 - 15 feb 2018 20:05 #5 av Peter
Svar från Peter i ämnet Control 4 erfarenheter?
Jodå vi gör control 4 och crestron installationer och integreringar. Det går och är fördel att göra trådat. Buss brytare till brytare. dimmrar och reläer (styrda uttag) i central. KNX kan man styra över men det kan då bli långsamt.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

17 feb 2018 19:56 #6 av Matte
Svar från Matte i ämnet Control 4 erfarenheter?
Okej, hur löste ni problemet med att få plats med alla puckar? Ska tillbaka till bygget nu på tisdag och tänkte titta lite på vilka dosor som kan tänkas passa. Allt ska spåras in i väggarna och taket reglas endast ner 28mm, så då ser det knappt ut som att man får in något i någon takdosa. Doslock var tydligen ett stort no-no, så kopplingsdosor blir väldigt få. Funderar på om man kan få ner puckarna I en pungdosa?

Vi ska få en liten dimmerpuck att låna för att lösa problemet med platsbristen, men informationen vi får är väldigt dålig än så länge från firman som ska stå för systemet. Samtidigt har den firman inte en enda elektriker, så många frågor för otroligt oklara svar.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.063 sekunder