fuktigt utrymme, spänningssatta grejer i bergrum..

02 sep 2012 11:19 #1 av Oskar
besökte en sk. "upplagsplats" igår, det är bergrum från kalla kriget som skulle användas som reservmatningsstationer till järnvägsnätet, det finns ett 50-tal såna i sverige, känner inte till exakt hur många men brukar få nys om nån lite då och då, denna är dock lite speciell då man glömt bort att bryta inkommande 10kV så det är rätt "spännande" där inne...
det har blivit ombyggt på senare tid med ny central och belysning, och den fick jag igång, dock stog jag på behörigt avstånd från centralen och manövrerade brytarna med en träpinne, det var inte lite blött där inne! sitter ett värmeelement som ska hålla fukten borta men centraldörren stod öppen så det hjälpte inte, skrev en lapp med uppmaning att hålla centraldörren stängd och absolut inte röra nånting där inne.
dock lite trevligt att det går att tända upp, så det vore synd om dom bröt, problemet är inte om såna som är medvetna om faran besöker stället, men det hittar säkert dit ungar och annat och då kan det ju gå illa, så det borde ju låsas. ligger iofs ganska avsides..

bilder: www.photobucket.com/UL81

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.036 sekunder

Senaste foruminlägg