Vi kör på olika procentsatser.. Högre procentuellt påslag på billigt material med hög andel svinn (t.ex. FK, Flexrör) samt lägre procentuellt påslag på dyrare artiklar.. Armaturer osv.
Lägger du bara på 20% på FK på små servicejobb så går du back på att jobba. Däremot om du får sälja 20 st hela FK-rullar till ett bygge så räcker ju 10%
Vad snälla ni är. Ställen jag varit på lägger 50% på uttag och brytare, på jobb där det går jäkligt många uttag och brytare. Då har man dock riktigt bra rabattbrev på samma uttag och brytare så slutpris till kund blev under Bauhaus-priser ändå, ex. moms. Dessutom höll vi oss till ett fabrikat. På det "andra" motsvarande fabrikatet hade vi usel rabatt. Påslag med 50 kronor per timme för fästmaterial och kopplingsstycken. Används Wago istället för Torix så blev det 75.
Men som jag förstod det så berodde det mer på vilken typ av jobb det handlade om snarare än vilken typ av artikel som gick. Armaturbyte i kontorslandskap med kanske 200 armaturer kräver ju inte så stort påslag. Ska man istället bara byta en armatur så blir det kraftigt påslag.
FK var enbart kring 20% eftersom man hade schablon med metrar som gick på olika typer av jobb. Det blir svårt att veta hur mycket FK som verkligen gått när man bara har anställt servicemontörer som kör runt med 5 st halvfulla FK-kartonger av vardera färg i sin bil. Mycket blev kopparskrot och betalde lunchen vissa dagar
Maskin nasarna brukar lägga 100% på reservdelar. På en ny maskin får man vara glad när dom inte skickar med pengar. Kan dom fakturera 1000 timmar på en service kille är dom nöjda.
Jag brukar lägga på mellan 0 och 30%. 0 om kunden betalar timpennig och det går genom min firma. Fick en gång faktura på ett jobb på ca 50 tusen. Tog 3000kr för att skriva en fakrura. Det var i början på 90 talet.
Mycket ,mycket billigt. med 500 kr inkl moms. Vad gör att en rörläggare kan ta ut en högre timpenning ?
Han har definitivt fall inte högre omkostnader........ Ni som t.e.x kör på en felsökning hur får ni det jobbet att gå runt ?
Vi ligger på 435:- + moms för en installatör
465:- + moms för en industrielektriker
455:- + moms för en skåpsbyggare
495:- + moms för en tekniker
påslaget beror lite på, men i regel ca 44% på vårat inpris från ahlsell
Är det en offert brukar vi ligga på 20% påslag. Men kan vara mindre och mer ibland.
Men vad priset blir till kunden från olika firmor beror ju på firmans rabattbrev.
Eftersom att vi bygger skåp har ve ett skåpbyggaravtal, vilket gör att vi har väldigt bra priser på tex en kontaktor jämfört med en vanlig installationsfirma.