fluxio.se Forum
Välkommen, Gäst
Användarnamn Lösenord: Kom ihåg mig

Profil för Jürgen (Görgen)

 • OFFLINE
 • Registered
 • Rank: Färsking
 • Registreringsdatum: 18 feb 2012
 • Senaste Besöks Datum: 02 jan 2018
 • Tidszon: GMT +1:00
 • Lokal tid: 02:20
 • Inlägg: 9
 • Profil visningar: 581
 • Plats: Okänd
 • Kön: Man
 • Födelsedatum: Okänd

Signatur

Inlägg

Inlägg

emo
Hur verkar det så långt? Har sneglat lite på både projektledare och elkonstruktör på campus nyköping. Funkar det bra att plugga samtidigt som man arbetar, eller känns det stressigt att hinna med vardagen?
YH-utbildning i Nykö ...
emo
Har dessvärre inga siffror på mig, på varken svets eller mätinstrument. Både mätinstrument och fibersvets (Fitel S177A) köptes in för ~3 år sedan nu. Att hyra svets och mätinstrument är ett bra alternativ om man inte gör fiberjobb allt för ofta.

På vår firma så använder vi oss utav Alcadon för inköp och hyrning av svetsar/instrument. De har väldigt bra kompetens på området om man har frågor och behöver råd Det går helt säkert att få förslag på diverse fibersvetsar i olika prisklasser av dem. Fitel S177A som jag använder tycker jag är otroligt bra och smidig, jämfört med andra fabrikat/modeller jag använt. Det finns antagligen nyare versioner av den nu.
LC-LC FIber 100M
Kategori: Kommunikationsnät
emo
Jag anser att man alltid ska mäta fibern efter kontaktering, oavsett vilken metod av kontaktering man valt. Man har egentligen ingen aning om hur bra värden hela sträckan har förens den är mätt. Dock så kan ett mätinstrument kosta lite, så om det endast gäller nån enstaka kontaktering, så är det kanske inte försvarbart att införskaffa ett sådant

Använder själv Fluke DTX 1800, både till fiber och kopparnät.
LC-LC FIber 100M
Kategori: Kommunikationsnät
emo
Fibern i en ribbon sitter ihop klistrad, så det är bara att man delar på trådarna en i taget, greppa tag i trådänden med nageln t.ex. Så länge man tar det försiktigt när man drar isär dem, så är det inga problem.

Jag brukar dela upp trådarna så långt att det utan besvär går att hantera/skala/svetsa dem var för sig utan att de hamnar i spänn.
Ribbonfiber!
Kategori: Kommunikationsnät
emo
Hejsan!

Har du fått med någon cd eller dylikt med programvara för själva kameran? Ofta brukar kameror från fabrik ha en förinställd ip-adress som man måste ändra. Det brukar kunna göras genom programvaran man får med på cd t.ex.
Avtech push video ip ...
Kategori: Säkerhetssystem
emo
Var på ett föredrag med Designlight, där de sa att ~20-30m var rekommenderat. Dock tillade han att han hade sett flera installationer där sträckan varit betydligt längre än så som fungerat utan problem

Edit. Nu gällde det visserligen Hidealite, men det kanske kan vara ett tips åtminstone.
Maxlängd på kabel. M ...
Kategori: LED
emo
Det är nog inga problem att få anställning trots att det gått 3 år sedan du gick ur skolan. Sen att du har haft jobb hela tiden är ju ett plus för hur en framtida arbetsgivare ser på dig också, oavsett bransch.

Jobbade själv i 2 år i en helt annan bransch än el innan jag fick anställning som lärling. Det mesta man lär sig, är ju ändå under lärlingstiden.
Jobba som elektriker
emo
EKKX 1x4x0,5 i mängder
Med vad fyller ni bi ...
emo
Får väl uppdatera tråden lite. Nyligen urstädad på mycket. Ang. bordet/stolen så blev det kvar efter ett fiberjobb

Ford Transit Connect är det iaf.
Hur ser det ut i "di ...
Mer
Tid för att skapa sida: 0.24 sekunder
Senaste foruminlägg

Mer ämnen »

Vill du få senaste nytt från Fluxio.se till din E-post?

Klicka här!

Vill du vara säker på att inte missa något viktigt och intressant som händer på Fluxio.se? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
(Utskick görs ungefär en gång per månad och kan när som helst sägas upp)
Dina mottagna Tack!
Finns inga ämnen att visa