fluxio.se Forum
Välkommen, Gäst
Användarnamn Lösenord: Kom ihåg mig

Profil för elmont (elmont)

 • OFFLINE
 • Registered
 • Rank: Junior
 • Registreringsdatum: 18 dec 2011
 • Senaste Besöks Datum: Idag
 • Tidszon: GMT +1:00
 • Lokal tid: 22:33
 • Inlägg: 146
 • Profil visningar: 1180
 • Plats: Okänd
 • Kön: Okänd
 • Födelsedatum: Okänd

Signatur

Inlägg

Inlägg

emo
Men du är ju bara ungdomen än, gamlingar har hunnit se lite mer av det gamla
Gammal kraftkabel
Kategori: Elhistoria
emo
Jag tycker det ser ut som en helt vanlig gammal trefas jordkabel. På den tiden var särjordning och smetlödd INK nolla det vanliga.
Gammal kraftkabel
Kategori: Elhistoria
emo
Och bara en liten kommentar angående bilel och elektriker.
Eftersom bilestänket och uppbyggnad skiljer sig totalt från "installations" el så brukar vanliga elektriker inte vara bättre på bilel än vilken Svensson som helst.
bilel
emo
Jag vet inte hur era avtal ser ut men jag betalar minst 3:- MINDRE för 5 ledare än för 4 ledare så jag skulle tveklöst dra en 5 ledare och använda dom trådar som behövs och "parkera" den överblivna. Skillnaden på kabeldiametern är försumbar.
Ps
På vissa fabrikat är skillnaden än större till 5 ledarens förmån.
4x1,5 utan blå
Kategori: Elmaterial
emo
Är du installatör?
Area servis
Kategori: Elinstallationer
emo
Och hur stora förluster räknar ni med i omformaren? jag tror att det blir lite för mycket gränspuck, i alla fall om motorerna ska belastas maximalt och på samma gång. Går dom på effekter under max och belastningen varierar så kan det gå.
Kombinera/Splitta fa ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Rent generellt är jag motståndare till all ändring bara för ändrandets skull. Gör en ändring att nått blir betydligt bättre så är det bra, Men ta tex kopplingsur, lamputtag mm där den nya modellen "är ännu bättre och enklare" och man har gjort om programmeringen så man får lära sig ett nytt sätt och när man börjar bli bekväm med "nya" sättet kommer ett nytt ur "som är ännu enklare". Och så håller det på år efter år. Och den stora skillnaden mellan årgångarna är inte funktionerna utan programmeringen.
Jag gillar Windows 10 och att dom säger att det är det sista operativsystet som dom ska ge ut. Jag har varit med om att byta operativsystemen sedan mitten på 80 talet och när man äntligen börjar till fullo behärska det har det varit dags för ett nytt.
Hur tänker ni ang. n ...
Kategori: Elmaterial
emo
Jag har svårt för allt "bytande" för bytandes skull, då även jag har svårt att se dom stora fördelarna med ett nytt lamputtag kommer jag att obstruera dom år som jag har kvar i min avklingande elektrikerbana.
Hur tänker ni ang. n ...
Kategori: Elmaterial
emo
Som kund tror jag att jag skulle välja dom g:a i alla fall något år till. För även om jag bygger nytt i dag har jag antagligen en mängd armaturer som jag vill ta med mig och den g:a typen kommer ju att finnas på armaturer under överskådlig tid, för armaturmarknaden är enorm i redan byggda hus. Inte minst i jämförelse med dom i sammanhanget få nyproducerade.
Och även som installatör skulle jag råda kunden att välja dom g:a jag ser ju ingen direkt fördel med dom nya.
Hur tänker ni ang. n ...
Kategori: Elmaterial
emo
OCH när man sysslar med åskskydd ska man vara medveten om att det är en mycket stor "gråzon". Vid en direktträff hjälper inget skydd och vid en träff i elnätet långt bort behövs inget skydd, så man måste göra en bedömning vid varje objekt för att hitta en lämplig nivå.
Lämpligt överspännin ...
Kategori: Elmaterial
emo
Själv har jag ett "dimmrat" vägguttag där jag har anslutit min köksfläkt med stickpropp. Allt uppe på min vind och uppmärkt, med "dimmern" på/i kryddhyllan, så det måste vara både godkänt och säkert.
Tillåtet att ha dimm ...
emo
Markus Ågrens länk fungerar utmärkt.
Är inte lysrör med k ...
Kategori: Elmaterial
emo
Handlar det om 6 armaturer förstår jag att ingen har nått större intresse att göra en beräkning, jag tog för givet att det handlade om ett lite större jobb. Och på lite större jobb gör, i alla fall i mina trakter, installatören en beräkning om kunden så önskar, endera själv med hjälp av Dialux eller med hjälp från sin grossist som har specialister inom området.
Ä det så få armaturer och det är noga med färgåtergivningen så skulle jag tveklöst använda vanliga lysrör. Färgtemperaturen på ljuset säger inget om ljusets kvalité (spektrum).
Hur vet man att Lume ...
Kategori: Belysning
emo
Och vart har du hört att den g:a typen av lysrör snart slutar tillverkas?
Är inte lysrör med k ...
Kategori: Elmaterial
emo
Det monteras stora mängder lysrörsarmaturer av den g:a typen och när man byter lysrör så är den g:a typen det man normalt använder. Diodarmaturer och diodrör förekommer mest hos dom som vill "profilera" sig, men inte på långa vägar lika frekvent som "vanliga" lysrör. Och då är det T8 samt T5 som gäller, vid nyproduktion mest T5.
Är inte lysrör med k ...
Kategori: Elmaterial
emo
Ljusberäkningen borde "din" elektriker kunna hjälpa till med och det gratis om han får jobbet. Det är nått installationsfirmor gör rätt ofta, och om elfirman inte klarar det får dom gratis hjälp av den grossist som dom är kund hos.
Hur vet man att Lume ...
Kategori: Belysning
emo
När det gäller lumen/Watt är det marginella skillnader, när det gäller kvalitet på ljuset är lysrör betydligt bättre, priset är betydligt bättre på lysrör, när man tar med pris/ljusutbyte/livslängd/ljuskvalitet i beräkningen. Moderna lysrör innehåller mycket lite kvicksilver och jag har aldrig hört talas om att pulvret skulle utgöra någon fara, i alla fall inte i dom mängder det handlar om här. Men naturligtvis ALLT kan vara farligt om det blir för mycket av det. Och det finns inga problem med hanteringen av uttjänta lysrör.
Är inte lysrör med k ...
Kategori: Elmaterial
emo
Ska du verkligen sköta projekteringen? Skulle det inte ha varit lite utbildning först?? Du kan ju knappast mena att ett forum ska hålla dig under armarna i dina projekt.
Hur vet man att Lume ...
Kategori: Belysning
emo
Dom säljer lysrör därför att dom än är högst konkurrenskraftiga jämfört med LEDrör.
Är inte lysrör med k ...
Kategori: Elmaterial
emo
Men en del folk kan ju andas ut nu när dom har gjort sin årliga insats
Earth hour
Kategori: Belysning
Mer
Tid för att skapa sida: 0.38 sekunder
Senaste foruminlägg

Mer ämnen »

Vill du få senaste nytt från Fluxio.se till din E-post?

Klicka här!

Vill du vara säker på att inte missa något viktigt och intressant som händer på Fluxio.se? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
(Utskick görs ungefär en gång per månad och kan när som helst sägas upp)
Dina mottagna Tack!
Finns inga ämnen att visa