fluxio.se Forum
Välkommen, Gäst
Användarnamn Lösenord: Kom ihåg mig

Profil för elmont (elmont)

 • OFFLINE
 • Registered
 • Rank: Junior
 • Registreringsdatum: 18 dec 2011
 • Senaste Besöks Datum: Igår
 • Tidszon: GMT +1:00
 • Lokal tid: 15:44
 • Inlägg: 110
 • Profil visningar: 910
 • Plats: Okänd
 • Kön: Okänd
 • Födelsedatum: Okänd

Signatur

Inlägg

Inlägg

emo
"Problemet" då blir ju att man mister möjligheten till att göra avdrag för resor till och från arbetet
Nya reseregler 2018, ...
emo
OK, då är det bara värmekabel 300W venttrafo 150W? kyl150W frys150W men det räcker ju med ett glapp och 150 W för att starta en förkolning av samlingsskena som sedan utvecklas till ett lite "bättre" överslag mellan faserna.
Och jag är fortfarande rätt säker på glapp i anslutningarna. Det ska bli intressant och få se vad som hände.
brand i centralen
Kategori: Elinstallationer
emo
Jag förstår inte riktigt hur man kan säga att det inte fans någon nämnvärd belastning? Det står ju även att det finns en värmepump. En VP med tillskott kan dra upp emot 20 A, är det en mindre så drar kompressorn i alla fall 3 - 4 A samt ev tillskott och det räcker mer än väl till att starta en brand. Jag gissar på glapp/odragna skruvar för fasskenan.
Att det finns odragna skruvar på säkringar som har fasskenor är inte vanligt men långt ifrån sällsynt.
brand i centralen
Kategori: Elinstallationer
emo
Att många åker från hemmet är det ingen tvekan om MEN hur många har hemmet som sin "anställningsort"? När jag körde servicebil utgick jag ofta från mitt hem men jag var anställd på företagets adress. Och att jag åkte hemifrån var en inofficiell deal mellan chefen och mig. Och rent skattemässigt/juridiskt måste det vara anställningsplatsen som avgör, för man kan ju inte där ha olika regler för var och en.
Nya reseregler 2018, ...
emo
Självklart ska man vara på arbetsplatsen 0700 och lämna den 1600. Har man en fast arbetsplats är det ju ingen tvekan och är man på servicejobb är firman den plats man ska finnas på. Ligger jobbet åt det håll som man bor kan man ju dra av tiden så att man är på jobbet precis som om man startade på firman och ligger längre bort än firman så får man räkna "åt andra hållet". Det är ju så enkelt och självklart att det borde inte finnas någon tvekan.
Ytterst få är anställda i hemmet och kan räkna sin arbetstid hemifrån.
Nya reseregler 2018, ...
emo
Är det inte en 24 V trafo som sitter där?
Blir inte klok på li ...
Kategori: Säkerhetssystem
emo
I min barndom (mitten på 1950 talet) hade vi en tvättmaskin och den var enfas. Det var rätt vanligt att mindre "hushållstvättmaskiner" var enfasiga medans dom lite större då som nu var trefasiga. Dom trefasiga såg man mest i tvättstugor som fans i hyreshus samt i lite större hus där fler än en familj bodde. Torktumlare är jag lite mer osäker på men gissningsvis någon gång på 70 talet. Tidigare var dom rätt ovanliga och fans mest på tvättirättningar och var då av lite större modeller.
Hur länge har tvättm ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Med jordfel menar jag kontakt mellan PE och nolla och/eller kontakt mellan sann jord och nolla. Precis som Michell Andersson skriver.
Fråga om ett elfel m ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Har du ett jordfel i "lådan" kan ju spänningen i "lådan" vara lite lägre än den i inkommande "nolla" och då går en del av strömmen från nollplinten/ink nolla till jord via "lådan". Det är ju inte ovanligt med en viss potensskillnad mellan elnätets ink nolla och den jord som man har i marken.
Fråga om ett elfel m ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Kopplar ihop fas och nolla, sedan är det bara att megga
Utförande av kontinu ...
Kategori: Mätteknik
emo
Vad man ska ta för ett arbete bror ju helt på vad man utför. Ska man driva ett företag ska det naturligtvis vara så lönsamt som möjligt. Och man ska gentemot kunden trovärdig kunna redovisa dom timmar man lägger ner för/på just deras företag. Timpenningen ska man sätta så pass högt att man inte behöver "fuska" med timmarna, för det genomskådar beställaren förr eller senare.
Jag har svårt att tro att man kan få lönsamhet på den typen av uppdrag med mindre än i alla fall 800:-/tim, man kommer av naturliga skäl att få en massa debiterbara timmar.
Och det räcker vad jag förstår inte med att ställa dit en pärm eller två utan man måste väl även följa upp företaget för att se att dom gör det dom ska.
Att hyra ut sej som ...
Kategori: Företagande
emo
Är det inte en vanlig "motståndstråd" där man gjort en fuling och skarvat "slutändan" i golvet? Jag är helt säker på att det är någon "specialist" som varit framme.
Vad är detta för vär ...
Kategori: Elmaterial
emo
Men att hyra ut sig till flera företag kan ju inte vara nått problem, oavsett hur många man hyr ut sig till måste man ju hos var och en se till att "reglerna" efterlevs. Det innebär ju lite mer än ett namn på ett papper för annars vill väl ingen någorlunda seriös företagare hyra in tjänsten.
Att hyra ut sej som ...
Kategori: Företagande
emo
Visst är det olika, experten ser inga nackdelar med limmade ändskydd, jag ser inga fördelar men lite mindre nackdelar
OK att limma ändskyd ...
Kategori: Elmaterial
emo
Som sagt varför limma ?
OK att limma ändskyd ...
Kategori: Elmaterial
emo
Har nästan bara sett sparkoppling i mina krokar under dom senaste 30 - 40 åren. Bra där man ska ha kors är det med två mellantrådar.
Ökar användningen av två mellantrådar beror det troligen på att "montören" inte kan nått annat
Hälsingborgskoppling
Kategori: Elinstallationer
emo
Som sagt var försiktig med vad du köper och leasar och försök att bygga upp ett kapital först och handa sedan.
Hos vissa kan du få två månaders kredit i stället för den vanliga en månad, då hinner du fakturera och få in pengar till det som du köpt innan det ska betalas.
Sälj in dig själv hos dina ev kunder, det kanske inte är det roligaste man gör men kan ge ett gott utfall.
Glöm reglerad arbetstid och jobba när kunderna vill ha hjälp och var ledig när ingen vill ha dina tjänster.
uppstart av företag
Kategori: Företagande
emo
Det är väl bäst att du håller tyst om att du tänker skaffa behörighet och starta eget om du ska få chefen att betala lite utbildning för dig.
Kabelarea
Kategori: Elinstallationer
emo
I mitt "närområde" blev en "affärsidkare" nekad ersättning för en omfattande brandskada. Det är rätt länge sedan minst 20 och kansk3 35 år sedan. Däremot blev han inte fälld i domstol. Hur det motiverades mins jag inte men han fick inga försäkringspengar och eldsvådan var orsakad av nått "elfel".
Ps
Jag kan ju nämna att det fans lite (kanske tom ganska många) andra "omständigheter" som troligen bidrog till att påverkade försäkringsbolaget
Strömbrytare till ut ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Jag tror att företaget skulle ha större intresse att öka din kompetens med färdigheter som företaget kan ha nytta av. Själva "behörighetskursen" ger ju inte speciellt stora "expertkunskaper" som företaget kan dra nytta av för behörighetskursen ger ju mer en lite bredare kunskap och inte spetskompetens. Och väldigt mycket av vad man lär sig på en behörighetskurs bör ju redan finnas inom företaget.
Oftast vill man kanske ha folk med specialistkunskaper inom lite olika områden men att någon mer i företaget läser in behörighet är rätt ointressant.
Argument för att få ...
Mer
Tid för att skapa sida: 0.85 sekunder
Senaste foruminlägg

Mer ämnen »

Vill du få senaste nytt från Fluxio.se till din E-post?

Klicka här!

Vill du vara säker på att inte missa något viktigt och intressant som händer på Fluxio.se? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
(Utskick görs ungefär en gång per månad och kan när som helst sägas upp)
Dina mottagna Tack!
Finns inga ämnen att visa