fluxio.se Forum
Välkommen, Gäst
Användarnamn Lösenord: Kom ihåg mig

Profil för Yngve Levin (Zedly)

 • OFFLINE
 • Registered
 • Rank: Färsking
 • Registreringsdatum: 23 mar 2018
 • Senaste Besöks Datum: 25 mar 2018
 • Tidszon: GMT +1:00
 • Lokal tid: 00:16
 • Inlägg: 3
 • Profil visningar: 73
 • Plats: Okänd
 • Kön: Okänd
 • Födelsedatum: Okänd

Signatur

Inlägg

Inlägg

emo
Ok tack för ditt engagemang - verkligen. Jag är ju inte i branschen men antar att du är det.

Jag var innehavare av brf lgh när detta jobb gjordes. Jag anlitade som jag skrev firmor som utgav sig för att vara behöriga osv. Sedan har jag sålt till en som renoverade och gjorde vissa av de jobb som fått anmärkning och denne sålde till dem som nu har låtit elbesiktiga.
1. Om det nu har gjort fel - jag har ju ingen chans att invända mot felet pga 10 årsregeln -- det borde väl då också innebära att nuvarande innehavare av brf inte har rättslig grund att kräva detta av mig.
2. Oavsett allt så hyllar jag jordfelsbrytare förstås - jag visste ju inte om annat än att det fungerade bra och genom alla år har fungerat bra ( vet inte heller om det är eller inte är kopplat mot jordfelsbrytare) Besiktningsmannen är svajig i sina bedömningar på vissa av de 32 punkterna ( nej han ska inte göra eljobbet och förhoppningsvis känner inte den som ska få göra det ) - det kan ju vara så att det finns sådan JFL.
3. Om det inte finns - jag läste att det finns lokala JFL som skulle kunna göra att det inte behöver dras ända till centralen?

Vad anser ni om punkterna ovan?
Protokoll för eltest
Kategori: Mätteknik
emo
Hej

Synd att inte få svar om protokollet och det som jag skriver om tyckanden vs rättslig grund.
Men det där med "aldrig" och "någonsin" som flera av er skriver osv är ju något som bör förklaras. Det är ju starka ord eller hur?
Elsäkerhetsverket skriver "Från 1 januari 2000 är jordfelsbrytaren ett krav i nyproducerade bostäder, grundskolor, dagis och fritidshem. Från den 1 juli 2004 utökades kravet att omfatta även installationer som utvidgades eller ändrades. " Min installation skedde vid renovering år 2004 och när jag ser i papperen faktiskt redan år 2003. Det installerades av Fräntorps El AB i Gbg medan inkoppling skedde av en A-behörig gubbe - och jag kan inte tänka mig att de gjorde fel! Golvvärmen är från Devimat ( 100 på 500W).
Protokoll för eltest
Kategori: Mätteknik
emo
Hej Ronnie
Jag har fått ett långt sådant protokoll "EIO ELTEST" med massor av anmärkningar. Sida upp och sida ner.
När jag efterlyser motivering (rättslig grund) till att anmärkningen har fått färgen röd eller gul så svarar motparten att det ska man kunna lita på redan genom att protokollet inte kan användas av andra än certifierade elinstallatörer.
Jag har också misstanken att denne person i mitt fall har kört hela inspektionen på gällande regler för nybyggnad - medan tex jag hade en golvvärme i badrum installerad 2004 så var det utan koppling till jordfelsbrytare vilket jag tror var ok då för det var behörig installatör av golvvärme som gjorde jobbet.
Du skrev att du påbörjat ett eget formulär - vad är dina tankegångar på ett sådant?
Protokoll för eltest
Kategori: Mätteknik
Mer
Tid för att skapa sida: 0.28 sekunder
Senaste foruminlägg

Mer ämnen »

Vill du få senaste nytt från Fluxio.se till din E-post?

Klicka här!

Vill du vara säker på att inte missa något viktigt och intressant som händer på Fluxio.se? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
(Utskick görs ungefär en gång per månad och kan när som helst sägas upp)
Dina mottagna Tack!
Finns inga ämnen att visa