fluxio.se Forum
Välkommen, Gäst
Användarnamn Lösenord: Kom ihåg mig

Profil för Robin (RobinV)

 • OFFLINE
 • Registered
 • Rank: Färsking
 • Registreringsdatum: 11 mar 2018
 • Senaste Besöks Datum: 20 sep 2018
 • Tidszon: GMT +1:00
 • Lokal tid: 00:16
 • Inlägg: 5
 • Profil visningar: 190
 • Plats: Okänd
 • Kön: Okänd
 • Födelsedatum: Okänd

Signatur

Inlägg

Inlägg

emo
Jag håller med dig Mattias om att man lär sig mest när man väl är på en arbetsplats. Det stämmer väll med de flesta yrken, så som i början när man arbetade som elektrikerlärling. Jag kom ihåg första åren då jag trode jag skulle tjata hål i huvudet på mina kollegor med frågor om det ena och det andra.

Intressant läsning Markus! Du går igenom många olika ämnen och svarar på frågor som jag ens inte visste jag hade, tack! Jag känner igen mig själv i det du beskriver, att man måste vara intresserad och verkligen söka sig till information om man ska lyckas, vilket jag också tror stämmer in på många andra här på forumet.
Det du beskriver med utbildningen stämmer troligen också, att med ett bredare kontaktnät av likasinnade personer och en kunnig kursledare så bör chansen att lyckas vara större.

Spännande att även få en inblick om hur du som arbetsgivare ser på utbildningen Jonas, och så som du säger så kan det mycket väl vara så att det är lite skevt vilka som blir godkända på utbildningen, men jag tänker att det är något man märker på en person relativt fort, om en person har viljan och intresset att lära sig eller inte?

Innan jag startade tråden var min tanke på hur jag vill komma in på spåret som konstruktör att börja på liten skala och rita upp enkla relationshandligar på arbeten jag själv utfört så som villor och mindre lägenhetshus där det oftast blir ändringar från själva bygghandlingarna.
Då jag oftast arbetar på mindre orter med beställare som inte ställer samma krav så som i större städer tänkte jag att det skulle kunna bli en bra början.

Men nu efter jag har läst om allas erfarenheter här och fått mer kött på benen verkar faktist den ”rätta” vägen genom en utbildning vara något att eftersträva, och jag har verkligen fått upp ögonen för hela projektledningsbiten.
Elkonstruktörer
Kategori: Offtopic
emo
Tack för ett utförligt svar Mattias, det låter riktigt intressant det du beskriver! Får jag fråga om det var en YHutbildning du gick eller om det var ett program på universitetet och om du studerade på heltid under utbildningen?

Jag har läst på lite om olika former av utbildningar och det verkar som att det finns yrkeshögskoleprogram som erbjuder utbildningar på deltid, så att man kan fortsätta med sin vanliga tjänst under tiden man går utbildningen.

Dock har jag svårt att hitta recensioner av studenter som gått utbildningarna.
Man har hört om skräckexempel där utbildningarna är oseriösa och rent lurendrejeri med lärare som antingen är frånvarande eller har bristfälliga kunskaper.
Elkonstruktörer
Kategori: Offtopic
emo
Kul med alla svar, tack!
Häftigt att få möjligheten av kund att både genomföra installation av anläggning och rita upp en ordentlig dokumentation Rikard!

Jag har fått för mig som sagt Mattias att själva titeln konstruktör inte är skyddad utan att det mer spelar in på vad beställaren har för krav.

Jag skulle gärna vilja lära mig mer om de vanligaste kraven för ritningar av er som är erfarna. Till exempel vad som skiljer mellan en ritning ritad av en lekman eller en proffesionell konstruktör.
Branschpraxis är väll att ritningsuppbyggnaden ska följa bygghandlingar 90-5 och att man använder ritningssymboler som är i enlighet med IEC60617 om jag har förstått det rätt?
Elkonstruktörer
Kategori: Offtopic
emo
Okej, du är alltså självlärd eller har du någon annan teknisk bakgrund?
Anledningen till att jag frågar är att jag har halkat in på banan och vill börja med småskalig projektering av bostäder men är skeptisk till att lägga flera år på en utbildning som jag kanske inte kommer ha någon nytta utav.
Elkonstruktörer
Kategori: Offtopic
emo
Hejsan!
Funderar på om det här är rätt forumdel för den här tråden, om inte får moderator gärna flytta den.
Jag eftersöker personer som arbetar eller som tidigare har arbetat som elkonstruktörer för att ställa ett par frågor om yrket.
Tack på förhand.
Elkonstruktörer
Kategori: Offtopic
Mer
Tid för att skapa sida: 0.22 sekunder
Senaste foruminlägg

Mer ämnen »

Vill du få senaste nytt från Fluxio.se till din E-post?

Klicka här!

Vill du vara säker på att inte missa något viktigt och intressant som händer på Fluxio.se? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
(Utskick görs ungefär en gång per månad och kan när som helst sägas upp)
Dina mottagna Tack!
Finns inga ämnen att visa