fluxio.se Forum
Välkommen, Gäst
Användarnamn Lösenord: Kom ihåg mig

Profil för Patrik (Generalsnus)

 • OFFLINE
 • Registered
 • Rank: Färsking
 • Registreringsdatum: 31 aug 2015
 • Senaste Besöks Datum: 15 okt 2018
 • Tidszon: GMT +1:00
 • Lokal tid: 19:34
 • Inlägg: 47
 • Profil visningar: 816
 • Plats: Okänd
 • Kön: Okänd
 • Födelsedatum: Okänd

Signatur

Inlägg

Inlägg

emo
Du får den för 700 inkl frakt
Garo MVC ATE 2-1B sa ...
Kategori: Köp och Sälj
emo
Fluke 114 med TL175 testsladdar. Använd men i mycket bra skick.

700kr eller till högsta bud
Säljes Fluke 114 med ...
Kategori: Köp och Sälj
emo
Har endel helt nya saker som ligger och skräpar ifall någon är intresserad för en billig peng..

1st Hörnbox Schneider Electric Exxact 3-Vägsuttag

1st HAGER JORDFELSBRYTARE CDA425R 4-P 30MA 25A

1st Theben TR610

1st Eltaco EUD61NPN-UC

300kr/rubbet
Diverse
Kategori: Köp och Sälj
emo
600kr någon?
Garo MVC ATE 2-1B sa ...
Kategori: Köp och Sälj
emo
1300
Garo MVC ATE 2-1B sa ...
Kategori: Köp och Sälj
emo
Säljes komplett motorvärmarcentral med dubbla uttag med varsin timer och personskyddsautomat.
Fräscha uttagsbrunnar och allt i mycket fint skick. För montering på vägg men går att byta bottendel för stolpmontage

Nypris komplett ca 4000.

1800kr
Garo MVC ATE 2-1B sa ...
Kategori: Köp och Sälj
emo
Aldrig sysslat med dessa tidigare men undrar om följande inkoppling är rätt för 1-fas. Finns ingen beskrivning eller kopplingsschema och inte kunnat hitta någon på nätet för den delen heller.
Tryckströmbrytare
Kategori: Elinstallationer
emo
Använder man befintlig matning så byter man ut centralen som sitter där, riktigt gammal plåtcentral med 6 säkringar tror jag det var. Visserligen kommer han aldrig ta ut max last, utan det är nog bara för cirkelsågen och någon batteriladdare för några maskiner. Sågen går ju inte i ett heller utan korta stunder.

Kan vem som helst begära ut förimpedanser från nätägaren?
Fråga angående utbyg ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Har en bekant som skulle vilja göra om ett gammalt häststall till verkstad och då vill han ha 5-6st en fas uttag för att köra lite maskiner. Det är inga tre fas maskiner utan enbart enfas, cirkelsågar osv. Men matningen till centralen i stallet är en EKKJ 3x2,5/2,5 och längden på den kabeln är säkert 35-40 meter, sen är det ytterligare 20m till rummet där den tänkta verkstaden ska vara.

Den belastning som finns idag är bara belysning men finns ett gammalt tre fas uttag indraget. Dock är nog installationen inte från i år. Gamla tygkablar och dylikt.

I mitt tycke känns det inte som någon vidare lösning att sätta upp nya uttag på befintlig central (som bekant önskar) i och med att matningen är så klen. Utan man bör väl dra fram en helt ny matning och kravet är väl 10mm2 på PEN så EKKJ 3x10/10 från mätarskåp till ny elcentral är väl lämpligt. Dessvärre är mätarskåpet fullt, men torde väl gå att byta ut det mot ett större?

Det är inget jobb jag ska utföra men hur ska man förklara för min bekant varför man bara inte kan ta ut nya uttag på den matning som finns. Detta är dessutom på landet så förimpedanser och dylikt är väl ganska viktigt att ha i åtanke. Eller har jag tänkt helt fel gällande detta?
Fråga angående utbyg ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Köpte en Osram Parathom 6W LED för att prova men brummande ljud även där. Det brummar inte direkt högt utan man hör det bara drygt 20-30cm från dimmern så kan nog leva med det. Har lagt ner alldeles för mycket pengar på denna takkrona med dimrar hit och dit
Dimring av 230V LED
Kategori: Belysning
emo
Satt just och tittade på den där, men det är inte så enkelt ändå..

Min dimmer heter SBD200LED samt WDE002299 läst på dimmer, kartong och manual.

Och enligt Philips så finns dessa två med i listan, men jag kan inte säga vilken som är vilken, då bägge har beteckningarna som finns på min dimmer. Sen finns inte mina ljuskällor med, är samma som näst längst till höger fast istället för 4-25W så är mina 3,5W/20W. Det som däremot finns med på Philips lista är Master LEDbulb clear 9W-60W, exakt denna har jag en stycken av och även med denna surrar/brummar dimmern fast den ska vara "grön" för bägge dimrar i Philips lista som har någon beteckning från min dimmer.


ELKO| Schneider SBD200LED (CCTEL10501) LED/RC 4 ∼ 200 W (RC) 4 ∼ 40 W (RL)

Schneider SBD200 (WDE 002299) 4 ∼ 400 VA - Turn Universal (2wire)
Dimring av 230V LED
Kategori: Belysning
emo
Har fem Philips Master Candle 3,5W LED (E14) som jag försökt hitta en vettig dimmer till men det går inte så bra.
Skaffade mig en Exxact LED Uni dimmer (13 601 13) då jag vill ha en vriddimmer. Men nu brummar dimmern, men den fungerar bra. Hade tidigare Eltakos dos dimmer för LED och den var tyst och fungerade bra men ljuskällorna brummade.

Har inget flimmer och dimringen fungerar bra, det är bara surret som jag stör mig på och undrar om man kan leva med det eller kan det vara skadligt för elektroniken?

Man kan ställa om dimmern till framkantstyrning och då står det såhär "Ställ in potentiometern på RL(LED). Håll mikroknappen intryckt 5 sek (Ljuskällan tänds tillfälligt)". Detta fungerar inte alls, för att överhuvudtaget kunna ställa in dimmern så måste jag ha den tänd, och vid inställningarna så släcks ljuset tillfälligt...

Överväger i annat fall byta ljuskällor, för har säkert gått igenom fem dimmers just för dessa ljuskällor :/
Dimring av 230V LED
Kategori: Belysning
emo
Jorå det ligger ute på landet.
Spänning mellan neut ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Gick igenom centralerna och drog åt allt. Fanns en och annan jord som låg löst men annars var det okej.

Mitt minne svek lite när jag skrev första inlägget, för att få det rättat så har jag kommit till den slutsats att någon blandat ihop nolla och fas i någon dosa. Detta eftersom jag mäter 230V mellan blå och g/g, samt 230V mellan blå och svart. Mellan g/g och svart har jag summerton så med andra ord har man använt blå som fas och svart som nolla i någon dosa. Har dock inte hittat vilken dosa än.

Har även dragit en jordlina från centralen och kollat så jag har jord mot alla höljen, TM, DM, spis osv.

Men det som gör mig fundersam är varför säkringen inte löste ut när jag råkade stöta ihop fasen, som olyckligtvis är blå med jord två gånger. Är en Diazed som jag haft lös och tittat på men hittade ingen genomgående spik eller skruv i den
Spänning mellan neut ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Felet finns inte överallt i kåken utan det var på en specifik grupp. Var heller inte under arbetstid eller så utan var hos en bekant och får man inte bryta för att åtgärda felet direkt trots att jag suttit där och försökt förklara faran över det hela så får dem skylla sig själva.

Det jag kan tänka mig är att nollan från den berörda gruppen är ansluten i en av dem andra centralerna men att fasen ligger hos den första centralen där förbindelse mot nolla och jord är OK. Däremot verkade det ju inte vara det mot de två andra. Men ska åka dit i helgen och kolla, har även tagit med en annan Fluke för jag vet att den förra spökat. Den visade en gång 600V mellan L och N i ett vanligt uttag
Spänning mellan neut ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Hittade ett eluttag med 230V mellan N och jord och kortslöt dessa men ingen säkring löser ut. Det fortsätter med andra ord smälla om man kör ihop dem. Är även spänning mellan L och N men ingen summerton mellan N och J, däremot indikerar Fluken farligspänning mot jordblecket.

Huset i fråga har tre plåtcentraler varav den första verkar jorden vara OK men mäter man mellan dess hölje och höljet på de två andra centralerna så lyser det rött big time!

Tyvärr fick jag inte bryta allt för att felsöka vidare utan måste göra detta en annan dag, men nu sitter man och oroar sig över att det ska hända husägaren något :/
Spänning mellan neut ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Robin Strandberg skrev:
Enligt Ahlsell ska förhöjningsram 1820947 användas.


Jo jag såg det också på en annan sida men det stämmer inte alls. Ramen är mer fyrkantig i hörnen medans uttaget har betydligt rundare hörn. Har provat med den ramen och det ser knäppt ut
Förhöjningsram till ...
Kategori: Elmaterial
emo
Vet någon om det finns en förhöjningsram som passar till Exxacts Kombi uttag? 1820232. Vanliga ramen ur exxact serien har inte lika runda hörn som detta uttag. I mina ögon verkar det vara mer åt Trend hållet, så jag antar att deras ram passar men den är ju gul i jämförelse, såvida dem inte blivit vitare med tiden?
Förhöjningsram till ...
Kategori: Elmaterial
emo
Den tänkte jag inte alls på. Tackar!
Fråga om nedhängd ka ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Ska inom kort sätta upp belysningsskenor som ska hänga ner från tak med vajer och undrar då vilken typ av kabel som är godkänd att dras ner längs vajer. Flesta installationskablar får ju inte användas som rörlig kabel och jag vet inte vad som gäller med vajrar men i mitt tycke känns det som en rörlig installation.
Fråga om nedhängd ka ...
Kategori: Elinstallationer
Mer
Tid för att skapa sida: 0.33 sekunder
Senaste foruminlägg

Mer ämnen »

Vill du få senaste nytt från Fluxio.se till din E-post?

Klicka här!

Vill du vara säker på att inte missa något viktigt och intressant som händer på Fluxio.se? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
(Utskick görs ungefär en gång per månad och kan när som helst sägas upp)
Dina mottagna Tack!
Finns inga ämnen att visa