fluxio.se Forum
Välkommen, Gäst
Användarnamn Lösenord: Kom ihåg mig

Profil för Johan (Unplugged)

 • OFFLINE
 • Registered
 • Rank: Färsking
 • Registreringsdatum: 08 aug 2015
 • Senaste Besöks Datum: 12 dec 2018
 • Tidszon: GMT +1:00
 • Lokal tid: 05:57
 • Inlägg: 10
 • Profil visningar: 478
 • Om mig: BB1
 • Plats: Okänd
 • Kön: Okänd
 • Födelsedatum: Okänd

Signatur

Inlägg

Inlägg

emo
Hej.
Skall installera två stycken FRO till en pumpgrupp.
FRO kommer att placeras vid pumparna och kraftmatas från ett apparatskåp cirka 10m bort. Skall även dras bus- kabel och styrkabel mellan FRO och apparatskåp.
Styrkabel skall innefatta funktion (larm, 0-10V, drift, start). Enl manualen till FRO så ställs högst EMC krav på styrkabeln. Dess skärm skall 360° förbindas med speciellt överfall i FRO osv. Men hur gör man med denna kabeln i apparatskåpet. Enl supporten på Danfoss drives så krävs det Inget speciellt EMC förfarande där.
Blir inte detta till att bryta emc zonen, om jag ansluter skärmen till PE skenan. Kan det bli en antennverkan av denna decimeterlånga skärm?
Mvh/ Johan
Anslutning av styrka ...
Kategori: Elmotorer
emo
FÖRENADE ARABEMIRATEN
Gissa land.
emo
Abu Dabi
Gissa land.
emo
Jackar på denna tråd med några frågor.
Vilka tekniska krav finns på en korrekt utförd kontinuitetsmätning? Har för mig att jag sett Bo skriva någongång att det inte finns några formella tekniska krav, kan ej referera till det inlägget dock.

Eurotester AT har ju dels mätning med 200mA där den polaritetsvänder testspänningen mellan testkablarna. Varför är denna ström och denna metod standard?

Samma inst provare har ju även ett 7mA läge utan polaritetsvändning. Kan detta användas och anses som godkännt.

Till sist. Mätningen skall utföras med frånskiljd N för att inte riskera att man mäter kontinuiteten över neutralledaren vid ev felkoppling. Men utöver det skälet, kan man kontinuitetsmäta på en spänningssatt central eller blir mätvärdena felvisande. Kanske enkelt kan påvisas mha ohms lag;)
Utförande av kontinu ...
Kategori: Mätteknik
emo
Men är kapslingen i plast och det förekommer enkelisolerade ledare däri så får inget fästas med genomgående saker av metall (ie skruv), utan att alla sådana föremål blir tillförlitligt skyddsjordade.

Vad gäller för vanliga utanpåliggande kopplingsdosor som är fästade med genomgående bult o mutter på t.ex. dosplåtar för kabelstegemontage. Typ MP bolagens som man bara snäpper fast. Får dessa godkännd skyddsjord via stegens jordning?
Fästa ett drivdon i ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Den verkar ju ha quick connect ansl för fasskena undertill.
Hager 4-polig psa oc ...
Kategori: Produktnyheter
emo
Enligt schemat så verkar manövern vara på 230V (L3-N)
Är detta som det är nu eller skall bli?
fram- back kopplings ...
Kategori: Elmotorer
emo
Citerade bara från NTK's hemsida ang användningsområdet för kabeln. Det enda jag kan tänka mig vid klammring är väl att man behöver klammra tätare då den inte är lika styv som t.ex. EXQ. EXQ rymms förövrigt inte i trafons genomföring och dragavlastning.

Rikard Ågren. Tack för fortsatt förtroende
Lämplig kabel till L ...
Kategori: Elmaterial
emo
Ja det är jag.
Brukar inte syssla med belysningsinstallationer av detta slag.
Pga att ansl på trafons primärsida har väldigt begränsat utrymme vid anslplintarna och en platt kabelgenomföring och dragavlastning så går det ej med en vanlig rund 3G1,5.
Tänkte mig därav en tvåledare av ovalt tvärsnitt, men har bara FKX 90 tillhands, denna är ju dock avsedd för flyttbara bruksföremål och därav tveksam för klammring/ fast förläggning.
Därför undrade jag vad ni som har erfarenhet av dessa installationer använder för kabel?
/ Johan
Lämplig kabel till L ...
Kategori: Elmaterial
emo
Hej.
Vilken kabel brukar ni använda för att ansluta led trafons primärsida. En vanlig treledare med runt tvärsnitt rymms ej, så det måste vara en oval kabel med två parter. Det är utanpåliggande installation ngn dm från dosa till trafo.
Mvh/ Johan
Lämplig kabel till L ...
Kategori: Elmaterial
Mer
Tid för att skapa sida: 0.23 sekunder
Senaste foruminlägg

Mer ämnen »

Vill du få senaste nytt från Fluxio.se till din E-post?

Klicka här!

Vill du vara säker på att inte missa något viktigt och intressant som händer på Fluxio.se? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
(Utskick görs ungefär en gång per månad och kan när som helst sägas upp)
Dina mottagna Tack!
Finns inga ämnen att visa