fluxio.se Forum
Välkommen, Gäst
Användarnamn Lösenord: Kom ihåg mig

Profil för Fredrik Å (Fredrik Å)

 • OFFLINE
 • Registered
 • Rank: Färsking
 • Registreringsdatum: 01 jun 2014
 • Senaste Besöks Datum: 13 nov 2018
 • Tidszon: GMT +1:00
 • Lokal tid: 15:51
 • Inlägg: 24
 • Profil visningar: 616
 • Plats: Stockholm
 • Kön: Man
 • Födelsedatum: 18 nov 1992

Signatur

Inlägg

Inlägg

emo
Finns ju en del egna byggen i "hur ser det ut i din firmabil"-tråden, har för mig att Anton har det jäkligt välordnat
Vilken bilinredning ...
emo
Vad kör ni med nu för tiden? Fördelar/nackdelar? Ändå 4 år sedan denna tråd startades!
Vilken batteriskruvd ...
emo
Electrum skrev:
Jag kör mycket av min tid på service, men varvat med andra uppdrag.

I byxorna har jag en Mora, litet vattenpass, C22-tången, en mycket nätt liten bitsmejsel och ett bitssortiment. Det ligger också och skramlar en stegborr och några hylsor med bitsfäste (1/4", 8mm och 10mm).
Sen har jag lite buntband och så ligger det som regel och skramlar lite wago, skruv, PVC-slang och någon taperulle i spikfickorna.

Sen har jag en sådan här snicki verktygsficka för mejslarna, plattången, phasen-pennan, ev avbitare, ev jokariskalare, ev nibblertång och andra ev tillfälliga enstaka verktyg. Minsta polygripen, plattången och ca 6 st mejslar ligger där typ jämt.


Sen har jag denna verktygsväska som typiskt alltid är smockfull. Men rätt ofta tar jag bara med mig snicki-hölstret och ev skruvdragare och/eller multimeter när jag går in första gången för att kolla på jobbet.


Jag har funderat på en sån där verktygsficka! Är du nöjd med den där? Fäster du den i vanliga skärpet eller bär du bara med den? Kombon med ryggsäcken kan nog bli riktigt bra, då även väskan kan bli overkill på många väldigt små uppdrag
Hjälp till viktminsk ...
emo
Rikard Ågren skrev:
En sån här har jag funderat på till nästa gång det blir dags att byta

www.snickersworkwear.se/produkter/verkty...svaskaryggsack-23-l/


Den där såg ju faktiskt riktigt intressant ut
Hjälp till viktminsk ...
emo
Hej!

Hur gör ni som går på service hela dagarna?

Jag har väldigt blandade jobb med alltifrån villarenovering/omtrådning/värmepumpsanläggningar/tvättstugor/kök osvosvosv.
Är ofta på flera olika mindre jobb per dag, men kan också vara "stationär" någon vecka för att köra villa/värmepumpar.

Just nu kör jag på det mesta i byxorna, och speciellt vid mindre jobb orkar jag inte släpa på min tunga ganska dåliga väska. Därför har jag oftast grundmejslarna, cc-22, tumstock, bits, faspenna, flacktång, lilla vattpass, knivhölster, 5,5 allroundborr, 10 flat, 18 flat, 22flat osvosvosv i byxorna dagarna i ända, för att minimera spring till bilen vid småjobb. Detta är ju dock absolut inte bra för kroppen och jag tänkte därför kolla hur ni löser detta.

Satsa på ett ordentligt bälte? Detta känns bra, dock onödigt/konstigt vid mindre/trånga jobb (vilket det ofta kan bli på service)

Satsa på en ny, mindre väska/hink för att samla det vanligaste?

Alla tips och idéer för att kunna utföra arbeten så effektivt och skonsamt som möjligt är välkomna!
Hjälp till viktminsk ...
emo
Jag kan bifoga en lathund som vi fått från elma med alla mätningar som ska göras imorgon. så kan vi diskutera om de stämmer osv!
Mätning med Eurotest ...
Kategori: Mätteknik
emo
Jag hoppas på att det blir så för mig med. Tror nästan jag skiter i annan inredning och kör någon form av plastlådor för det som inte går ner i golvet
Ny firmabil, vilken?
emo
Mäter ej förimp med stickpropp hehe men jag förstår vad du menar. Tror line/loop mäter exakt samma sak med stickor.
Vilket värde på grup ...
Kategori: Mätteknik
emo
Enligt kille på elma (samt lathund från dem) så "ska" man mäta förimp med z-line.

Någon som har en bra förklaring på skillnaden mellan Z-line och Loop? Som jag förstått så mäter loop L-Pe med stickpropp och line L-N. Men om man mäter med två stickor, vad är skillnaden då?
Vilket värde på grup ...
Kategori: Mätteknik
emo
Bumpelibump halli hallå
Ny firmabil, vilken?
emo
Om ni fick välja idag, Caddy eller Transporter?

Alltid varit sugen på större bil, och gillar idén med mer plats och mer lastutrymme.

Kör en Berlingo idag som är för liten, enkel inredning som inte sväljer särskilt mycket, blir lätt stökigt.
Har kört en Caddy innan med dubbelgolv som då, när jag körde både service och jour, kändes för liten. Var dock väldigt nöjd med hur mycket man ändå fick in ska tilläggas. Efter detta, och fram till nu har jag varit fast besluten att nästa bil skall vara en stor.
Nu kör jag dock "bara" service och tror kanske att en Caddy med dubbelgolv och någon enkel inredning räcker. Gillar ändå att ha en liten bil i stan (sthlm) som jag arbetar mycket i.

Därför är jag nästan mer inne på Caddy eller Caddy maxi i dagsläget (speciellt eftersom transportern inte verkar gå att få med dubbelgolv därifrån vi handlar inredning). Men jag är rädd för att jag inte väljer Transportern och får platsbrist igen och ångrar mig.

Vad hade ni gjort?
Ny firmabil, vilken?
emo
Tobias Karlsson skrev:
Jaha okej tack, vad brukar vara lagom avstånd? Om man från vänster i köket har 80-skåp 2-dörrars, spis (med bel.), 80-skåp 2-dörrars, 80-skåp 2-dörrars, 60-skåp 1-dörr? Vad är en normal spridningsvinkel man borde sikta på på spottarna?


Ett bra riktmärke tycker jag brukar vara en per lucka (mitten av luckan). Jag satte hide a lite thin led i mitt kök hemma, fällde in i en täcksida, men det finns även förhöjningsring och de bygger inte mycket. Jag valde dock 2700 K och tycker det är nice.
Tips LED spottar und ...
Kategori: LED
emo
Electrum skrev:
Och ännu ovanligare med ljuskällor på > 1380W ...


Helt plötsligt undrar jag hur full jag måste ha varit igår. drack ju inget trodde jag. hur fan fick jag fram 912 haha, men tack för den subtila rättelsen!
Märkström på Schneid ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Det kan du ju inte. Men man får ju se till vad som är rimligt tänker jag. Det är ju inte super vanligt med ljuskällor i våra hem som drar >912 W.
Märkström på Schneid ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Transparent slang, eller egentligen vilken som helst förutom gulgrön. Då biledaren inte uppfyller kraven för att vara en skyddsjord.
Transparent eller gr ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Kan inte se bilderna längre
är det något som går att ordna?
Badrum med infräst L ...
Kategori: Showroom
emo
Okej, kanon tack för fina svar!
Undrar dock, mäter man förimpedansen bara för utlösningsvillkor? Eller används det också för att räkna på belastningsförmågan i ledaren? Eller är det "vanlig" impedans man mäter då? Tänker dels på ensamma ledare men också om man har flera i samma rör.
Det finns ju iofs redan föreskrifter på hur många strömbärande ledare man får ha i ett exempelvis 16 rör, men skulle man då kunna räkna på det om man skulle behöva få ut fler ledare i redan befintlig anläggning? Typ för att rädda en installation där någon okunnig har dragit (som vi kallar det) Trenfas (två eller tre grupper på samma nolla)? Och kanske framförallt, hur skulle man räkna då?

Tack igen!
Hur gör ni en förimp ...
Kategori: Mätteknik
emo
Förlåt för kanske dumma frågor men vill verkligen förstå detta ordentligt nu.

Exempel 1: Jag är hos en kund som vill att jag drar ut en ny 1,5 mm kulo för att sätta upp ett nytt vägguttag och koppla in den på exempelvis en C10.
Ska jag då alltså mäta upp förimpedansen på inkommande i centralen, för att sedan kunna räkna ut om jag kan sätta en C10 till den tänka gruppen? Sedan kan jag kontrollmäta igen i uttaget för att då se att jag verkligen klarar utlösningsvilkoret? Eller mäter man bara upp förimpedansen när man ska dimensionera en ny anläggning, eller vid byte av central? Behöver jag inte ta hänsyn till alla andra grupper i centralen (eftersom jag mäter inkommande)? Eller behöver jag inte ta hänsyn till detta alls för att det redan är inräknat i "1,5".

Exempel 2: Kund klagar på säkringen går ofta och har hört talas om att man ju kan sätta en 13A säkring istället! För det har grannen gjort och det fungerar utmärkt!!
Ska jag då mäta upp förimpedansen längst bort i gruppen för att kunna räkna ut om detta är godkänt?

Som sagt, sorry för kanske lite dumma frågor, men känner att jag måste våga fråga så att jag faktiskt lär mig detta ordentligt!
Hur gör ni en förimp ...
Kategori: Mätteknik
emo
Missat denna tråden sen sist jag skrev!
Lite mindre att samla in!
Donera till Fluxio?
Kategori: Om Fluxio Forum
emo
Swish? Så märker vi pengarna fluxio
Donera till Fluxio?
Kategori: Om Fluxio Forum
Mer
Tid för att skapa sida: 0.38 sekunder
Senaste foruminlägg

Mer ämnen »

Vill du få senaste nytt från Fluxio.se till din E-post?

Klicka här!

Vill du vara säker på att inte missa något viktigt och intressant som händer på Fluxio.se? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
(Utskick görs ungefär en gång per månad och kan när som helst sägas upp)
Dina mottagna Tack!
Finns inga ämnen att visa