fluxio.se Forum
Välkommen, Gäst
Användarnamn Lösenord: Kom ihåg mig

Profil för Johan (nilsson85)

 • OFFLINE
 • Registered
 • Rank: Junior
 • Registreringsdatum: 06 dec 2013
 • Senaste Besöks Datum: Idag
 • Tidszon: GMT +1:00
 • Lokal tid: 05:57
 • Inlägg: 52
 • Profil visningar: 620
 • Plats: Okänd
 • Kön: Okänd
 • Födelsedatum: Okänd

Signatur

Inlägg

Inlägg

emo
Tack för detta Mussli, de såg mkt intressanta ut =)
Lågbyggande Led down ...
Kategori: Elmaterial
emo
Tack för tipset Ronnie, skulle dock gärna vilja ha mer info om hur stor drivern är och om man kan knuffa upp den i hålet med den låga bygghöjden.

har sett att Hide-a-lite Comfort Quick verkar vara en väldigt vettig armatur med men det känns tight att få upp den drivern som är ganska avlång :/

även designlight 7464257. verkar lovande smidigt med anslutningarna direkt till 16 slang
Lågbyggande Led down ...
Kategori: Elmaterial
emo
Undrar vilken spotlight ni brukar använda er utav då kunden sänkt sitt tak och enbart gjort detta med gles och sedan takgips ( 28 + 13 ).

Malmbergs MD-99 är billig och fungerar men jag tycker den känns tråkig , tänkte ta fram ngn till inför kunden.

Tacksam för era svar
Lågbyggande Led down ...
Kategori: Elmaterial
emo
för min del så blev det köp på blocket , begagnat edström.
inga lådor enbart hyllor så väldigt enkelt , satte in det själv med.
Vilken bilinredning ...
emo
Kan det bero på stölder kanske? alutrummor kan man t.om våga låta stå ute längs en väg vid fikarast medans kopparn den får man nästan hålla i för att den inte ska springa ifrån arbetsplatsen
Area servis
Kategori: Elinstallationer
emo
Hej Alf

Tror där finns bättre forum för ditt problem , dock tror jag att du behöver motstånd till dina bakljus i LED , kan vara att din fotomkopplare släpper förbi en mindre ström även när den är "av" och då strular bakljusen.
Finns enkla motstånd att lödda på eller prova.
det låter annars som du har ett växlande relä till hel och halvljus och det inte riktigt lirar med din fotomkopplare.

mitt tips är att svänga inom en bilelektronikfirma, de gissar antagligen direkt vad dina bekymmer är och det blir säkert inte farligt dyrt heller, kan vara att de konstaterar att en av trådarna är inkopplade på fel ingång kanske och felet är avhjälpt på 5 min?

Kul med ditt projekt och hoppas du får snabb hjälp!
bilel
emo
Bo ,

komma emot ljuskällan innebär att en del av killarna som körde på villainstallationer för många år sedan ( halogen ) uppdagade problemet med att använda PLS då det tålde max 90grader och på en villa så hade en spotlight släckts och de åkte ut och skulle byta ljuskälla och väl där såg de att ledaren legat emot och valde därav att kontrollera flera villor som de varit ute på ( detta är ett av de största bolagen i branschen och den teknikern som ledde villainstallationerna just då gjorde enbart villor... ). jag fick förövrigt detta berättat för en månad sen av en gammal kollega som jag anser är den mest noggranna installatören jag träffat ( märks ibland i arbetstiden med men blir väldigt sällan fel.. )

exakt vad som gått fel vet jag inte men företaget valde åtminstonde att göra kontroller efteråt. och gick över till en kabel som tålde 180grader tror det var vit blå tråd och pipelifes fördragen


richard , ja halogen , kunden har ett större lager av halogen och ville ha dessa uppsatta och då jag inte utfört halogeninstallationer och tycker precis som du att man hellre sätter led så kollade jag av med er, många av er är väldigt kåta på material och har väldigt god materialkännedom vilken jag har tappat då jag inte enbart utför installationer numera och det kan gå ett tag mellan jobben. och som sann entreprenör så när jag ändå sitter vid datorn så kan jag fråga er istället för att själv söka info =).


stort tack för ditt svar Patrik!!!
Kabel till downlight ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Vilken kabel använder ni er av i vanliga fall?

förr var det alltid PLS vi använde men i vissa fall så fick vi åka på garantijobb där även dessa hade bränts när de kommit mot ljuskällan.

jag har kört RHH i några installationer men tänkte kolla om där finns billigare alternativ eller ni har några andra ni är mer nöjda med.
Kabel till downlight ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Är alltid intressant att höra erfarenheter angående bilar och framförallt driftsbilarna som vi försöker göra en inkomst på, och inkomst är svårt att nå på verkstan så därav denna tråden.


Min egna bil.

Peugeot Expert L2H1 2016. , inga problem än sålänge 4500mil.
vanlig manuell låda

inget alls att klaga på , hade de haft en automat hemma när jag köpte min så hade jag tagit denna men närmsta automat just då var 8 veckor bort...
Problem med era firm ...
emo
Eric Lander skrev:
Jag har snart dragit klart elen här på tomten med två hus och ett trefasuttag med relän mellan och så vidare. Inget proffs alls men har inga medel för elektriker nu och det ska in ett DALI-system för att spara ljus på vintern bland annat. DALI låter jag någon göra men är det nån som kort kan förklara hur det funkar?
'

det borde gå att googla hur ett dali system fungerar?
Ska dra ljus på en t ...
emo
Trådlyfter lite istället för ny tråd.

Är där ngn här som byggt sin egna inredning? jag kan skrämma er med att jag kör runt med 120l murarbaljor med kabel i och fk och på så vis har dessa "samlade" i bilen.

jag skulle vilja ha ngn inredning men har svårt att välja så funderar mer och mer på en enkel träkonstruktion eller med profiljärn

kanske några som vågar skicka bilder på sina egenbyggda inredningar eller sin inredning man är speciellt nöjd med

jag kör en ny Expert L2 så liknande bilar ( transit , trafic , jumpy , proace ,vito ) hade varit kul att se
Vilken bilinredning ...
emo
Då var det som jag tänkte från början , tack för hjälpen Bo och Ronnie! märker att jag varit borta från installationsbranschen i snart 10 år när man börjar tveka på sig själv på såna här relativt enkla inkopplingar.

jag kommer göra jobbet tillsammans med en gammal släkting som går i pension om 2 år och har jobbat ( jobbar ) som installatör i 45 år , inte meningen min polare ska bli lidande för att jag inte håller mig up to date i inst.branschen och är fullt påläst =)

återigen tack!
Mata garageundercent ...
Kategori: Elinstallationer
emo
jag tror vi missuppfattar varandra lite, men okej Ronnie om du skulle koppla in en 5G6 till en central där du enbart har en nollskena och denna går via bef. jfb då får ju centralen agera vidarekoppling från mätartavlan och från mätartavlan går PEN och 3 faser

därav jag tänkte parallellförlägga gulgrön och blå för att använda 5 ledaren som 4 ledare från vidarekopplignspunkten i bef. central. till nya centralen då där i dagsläget inte finns TN-S före jordfelsbrytaren utan att skapa en extra nollskena

på samma vis borde det gå att förlägga den direkt på mätartavlan med gulgrön och blå på utgående PEN ? mätartavlan har ju enbart 4 utgående anslutningar. så om jag kopplar på mätartavlan eller på rätt ställe i centralen kan ju inte göra ngn skillnad sålänge det är tydligt och rätt gjort?

hur hade du gjort Ronnie?
Mata garageundercent ...
Kategori: Elinstallationer
emo
där sitter ev redan en extranoll plint i kundens central då det är en hager och där brukar vara en frånskiljbar nollskena extra , isåfall kan man väl koppla mk mellan denna och PE skenan och skapa en N skena på detta viset utanför jfb för att lägga in båda ledarna korrekt. dock anser jag att det nästan blir rörigare än att man märker upp på ngt bra vis att både gulgrön och blå är samma ledare och ihopkopplad pga areautökning.

sen koppla in gulgrön i nya centralens PE skena och nollan på en egen seperat nollskena och ner genom jfb och upp till nollskenan där anslutningarna kommer att ligga efter jfb
Mata garageundercent ...
Kategori: Elinstallationer
emo
kunden har TN-C från mätartavla och till huvudcentralen där jag ska plocka ut matningen innan jfb

jag tänkte koppla in nya 5 ledarkabeln till ovansida jfb då där saknas HB i huvudcentralen och sen lägga både gulgrön och blå ledare på PE(N) skenan i huvudcentralen för att få upp arean. ska märka upp dessa på ngt vis så missförstånd ej kan uppstå för nästkommande installatör alt. dra ett par buntband så man uppmärksammar att dessa ledare hänger ihop och en dymolapp. eller lite nippelonslang över båda ledarna för att binda ihop dem.

ev. kommer jag införskaffa en ordentlig plint för skarvningen istället jag får se lite hur jag gör när jag tittar in i centralen.

kunden hade redan köpt kabeln och även förlagt denna och elektrikern hade tagit 125kr metern för 5g6 ( 30 m skulle kunden ha ) så jag får försöka få ihop det till han. jag betalar runt 30kr metern ex moms
Mata garageundercent ...
Kategori: Elinstallationer
emo
den bef. centralen har TN-C in via mätartavla som sitter bredvid bef. central.
nollplinten i bef.central är skyddad av JFB

nya centralen matas ju via TN-C då det är detta som matar den bef.centralen?

i båda centralerna så kommer där sitta JFB
Mata garageundercent ...
Kategori: Elinstallationer
emo
om man ska mata en ny central från befintliga centralen med JFB och kunden redan förlagt en 5G6 N1XV som matning till nya centralen. hur hade ni kopplat in undercentralen då?

kan man lägga samman blå / gulgrön i bef. central på PE skenen ( innan jfb ) och sedan faserna på skenorna och således uppfylla kravet på 10mm2 PEN
kan man lägga dessa bredvid varandra på PE plinten under varsin klämma eller måste de vara ihop under samma klämma? ( ev. tejpa / buntband ihop så man absolut ser att båda kommer från samma ställe för att undvika missförstånd för nästkommande elektriker.)


eller avsäkrar man i bef.central 20A 3 pol brytare och klipper nollan på kabeln och går ut med 4G6 för att slippa PEN på 10mm2?


för att sen i nya centralen gå upp med blå/gulgrön även här direkt på PE skenan och sedan från PE till JFB och upp till nollskenan

det är TN-C från mätartavlan i bef.central. och ink. 20A Huvudsäkring
Mata garageundercent ...
Kategori: Elinstallationer
emo
hittade den serien senare igår kväll, ja absolut bjuder kunden på de mm =) =)

tack för din hjälp marcus =)
Spot utomhus ovanför ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Har ni några förslag på utomhusgodkända små LED spotlights?

kunden önskar små liknande sina hide a lite som han redan i dagsläget har inomhus i fönstersmygarna dvs som går att fälla in i antingen vp rör eller max 30mm urfräsning.

ahlsell / elbutik

tack på förhand =)
Spot utomhus ovanför ...
Kategori: Elinstallationer
emo
hur ser ni på fasskenor i centraler i ex vedbon eller uthus utan uppvärmning? dvs där temperaturen ändras med utetemp.

det var nytt för mig detta med att inte använda fasskenor där det sker kraftiga temp.omväxlingar. ( detta står enbart i reglerna för lantbruk va? så det är inget som är "fel" i ovan nämnda fråga? då det inte kan räknas som lantbruk? )

jag har själv satt upp en skena för ett år sedan hos min pappa då han snabbt skulle dra ut el till en vind som blev lägenhet till min lillasyster , men denna ska jag byta ut till RK nu

jag använder själv aldrig ändskydd utan kapar skenorna kortare än plasten är , har uppfattat att detta är ett plus då kondensen kan rinna ut på sidorna?
brand i centralen
Kategori: Elinstallationer
Mer
Tid för att skapa sida: 0.32 sekunder
Senaste foruminlägg

Mer ämnen »

Vill du få senaste nytt från Fluxio.se till din E-post?

Klicka här!

Vill du vara säker på att inte missa något viktigt och intressant som händer på Fluxio.se? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
(Utskick görs ungefär en gång per månad och kan när som helst sägas upp)
Dina mottagna Tack!
Finns inga ämnen att visa