fluxio.se Forum
Välkommen, Gäst
Användarnamn Lösenord: Kom ihåg mig

Profil för Torbjörn Christensen (Tobbe)

 • OFFLINE
 • Registered
 • Rank: Junior
 • Registreringsdatum: 12 mar 2013
 • Senaste Besöks Datum: 09 feb 2017
 • Tidszon: GMT +1:00
 • Lokal tid: 19:35
 • Inlägg: 91
 • Profil visningar: 1014
 • Plats: Okänd
 • Kön: Okänd
 • Födelsedatum: Okänd

Signatur

Inlägg

Inlägg

emo
Skall komplettera 2 villor nu i februari,Känn som att det börjar vara läge att sätta de ny uttagen nu. Nägon som redan gör detta ?
Nya lamputtag 2019
Kategori: Branschnyheter
emo
Lokalisera säkring, prova med en vanlig phasen penna på en pinne. Når men sedan ner till skarvsladden så får man offra en sidavbitare för at försäkra sig om att det blir spänningslöst. Jag vet att det inte är rätt sätt att utföra kontrollen...men ett relativt enkelt sätt i detta fallet.
Elinstallationer i b ...
emo
Tack för alla svar förresten!
Säker kapning markka ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Ett alternativ torde vara att lägga lös manteljorden i bägge ändarna och skala för att kunna summra på den . I kombination med phasenpenna. Skall kolla med vår lokala energileverantör om vi kan hyra/låna en fjärrklipp.
Säker kapning markka ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Någon som har ett bra tips vid kapning av befintliga markkablar. Vi skall skarva på befintliga kablar från ett nytt markskåp, och skall därför klippa en befintlig 3*150. Finns det ett bra sätt att försäkra sig om att det är rätt kabel vi klipper? Vet att energibolaget har fjärrstyrda klippar men jag hittar inget ställe att köpa/hyra sådana.
Säker kapning markka ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Köp allt 12 000 Kr
3000+3000+4000= 10 000 Kr?

?
KNX-prylar säljes iK ...
Kategori: Köp och Sälj
emo
Bra tankar i båda dina inlägg, Tack!
Inkoppling av golvvä ...
Kategori: Företagande
emo
Är det bara jag som stött på Bygg/Plattfirmor som vill köpa och förlägga golvvärme själva ?
Inkoppling av golvvä ...
Kategori: Företagande
emo
I en sommarstuga skulle det kunna vara ide att förbereda för sms styrning av värmen.
Central - överkurs a ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Se tråd angående astrour för apparatdosa!
ljusrelä
Kategori: Teknik
emo
Hur hårda är ni angående inkoppling av golvvärme förlagd av golvfirma eller byggare. Det verkar komma mer och mer att bygg/plattsättare själv vill förlägga golvvärmekabel och sedan ta en elfirma som provar och driftsätter. Detta är ett behörighetskrävande jobb och det finns många argument för att inte koppla in något som en elektriker förlagt. Samtidigt så skulle någon annan kunna förlägga och fota om vi sedan meggar+ohm mäter (tråkigt om slingan är trasig och ingjuten).
Hur tänker ni
Inkoppling av golvvä ...
Kategori: Företagande
emo
Ok...då är jag med i matchen. Då kommer dock nästa fråga (som kanske redan behandlats på detta forum). I förfrågningar brukar man hänvisa att installationer skall utföras enligt Svenska standard. Gäller det då endast placering av apparater, ljusvärden osv.
Vilka kontroller mås ...
emo
Vad menar du
Jag vet inte riktigt vad som är utgångsläget här egentligen... Det formuleras vad som MÅSTE kontrolleras... Det är ju inte detsamma som vad som föreslås i SS 436 40 00.

Vad menar du med föreslås ?

Jag läser SKA i 61.1.1. Utgångsläget är att det borde vara tydligare i SS 436 40 00 vad som krävs då man testar en jfb. Själv så tycker jag inte att en stick-o-sett håller måttet.
Vilka kontroller mås ...
emo
Min fråga ligger under föreskrifter och standarder. Jag undrar egentligen varför det inte finns tydligare krav när det gäller test av jordfelsbrytare (speciellt nya). Det finns möjlighet att utföra 3 olika mätningar med en vanlig installationstestare, Utlösningstid, Utlösningsström och det lite mer omfattande Autotestet. Är det ett av dessa du skall utföra för att med gott samvete sätta en kråka (eller värde) i protokollet. Då är knappast den gamla hederliga stickosetten ett alternativ längre eller?

Jag vill bara inflika att jag inte är intresserad av att kunna mäta med stickosett, då jag själv inte mäter för att kunna fylla i ett protokoll eller göra en besiktningsman nöjd. Jag mäter för att den person som skall utnyttja uttaget skall ha en säker och fungerande anläggning. Sedan är det givetvis bra att dokumentera detta så att man inte glömmer samt för eventuella framtida fel.
Vilka kontroller mås ...
emo
Jag har läst 436 40 00 utan att hitta svar på min fråga.61 577 har jag inte läst. Hittar jag svaret där?
Vilka kontroller mås ...
emo
Jag har stött på ett flertal nya jordfelsbrytare som inte fungerar. Den senaste löste på testknappen men inte på någon av de mätningar du kan utföra med en installatinstestare, jo den löste förresten då vi drog upp testströmmen till 100 Ma.
Vilka kontroller mås ...
emo
Jordfelsbrytaren skall givetvis testas,men vad är det egentligen som gäller om man tittar i SS?. Skall man använda en installatinstestare (finns ett antal olika test att välja mellan) eller räcker det med stickosett. Kanske rent av en glödlampa kopplad mellan fas och jord. Själv så kör jag alltid multi testet med vår Eurotestern. Men var står det hur man skall testa jfb?
Vilka kontroller mås ...
emo
Kan man naja slangen med najmaskin?
Inga problem med slang som flyter upp?
Vad har ni gjort ida ...
Kategori: Offtopic
emo
Jag själv är inte i "valvbranchen" men det finns ett antal på firman. Det jag hör är att det ofta är pressade tider mellan underarmering och överarmeringen. Känns som att det skulle vara svårt att hinna med de extra momenten med uppskalning och nedmatning av kabel till väggdosa. Är det på filigran valv det funkar bäst. Har ni ett speciellt samarbete med byggen då ni gör på detta viset.
Vad har ni gjort ida ...
Kategori: Offtopic
emo
Fyndig ordväxling med glimten i ögat...mer sånt !
Voltimum Elseminariu ...
Mer
Tid för att skapa sida: 0.31 sekunder
Senaste foruminlägg

Mer ämnen »

Vill du få senaste nytt från Fluxio.se till din E-post?

Klicka här!

Vill du vara säker på att inte missa något viktigt och intressant som händer på Fluxio.se? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
(Utskick görs ungefär en gång per månad och kan när som helst sägas upp)
Dina mottagna Tack!
Finns inga ämnen att visa