fluxio.se Forum
Välkommen, Gäst
Användarnamn Lösenord: Kom ihåg mig

Profil för Per Andersson (AESAB)

 • OFFLINE
 • Registered
 • Rank: Färsking
 • Registreringsdatum: 04 mar 2013
 • Senaste Besöks Datum: 23 nov 2017
 • Tidszon: GMT +1:00
 • Lokal tid: 22:42
 • Inlägg: 8
 • Profil visningar: 615
 • Plats: Okänd
 • Kön: Okänd
 • Födelsedatum: Okänd

Signatur

Inlägg

Inlägg

emo
Hej,
Bytte för några år sedan från ELKO RS till Schneider Exxact. Mycket på grund av att ELKO RS gulnar väldigt fort. Hur är det med ELKO Plus i vit kulör? Gulnar den på samma sätt som RS,?
ELKO RS vs PLUS
Kategori: Elmaterial
emo
Har haft en liggande på lagret ett tag. Beställde till ett projekt men en blev över. Art.nr 87 550 20. Kom med bud om den är av intresse.
Takfläkt Frico IFC20
Kategori: Köp och Sälj
emo
Hade otur när jag tänkte. Beställde dubbelt så lång slinga mot vad jag behövde. Insåg misstaget efter att jag öppnat plomberingen, därför kan jag inte returnera den. Kan nog dröja tills jag behöver i denna längden. Någon som har nåt projekt där den kan passa så är jag öppen för bud.
golvvärme T2 Blå-20 ...
Kategori: Köp och Sälj
emo
ABB har en kopplingsdosa som är ganska nära det du söker. AU67-heter den. Den har studsar uppåt och neråt och urtag för extrastudsar eller sammanbyggningsmellanstycken åt sidorna. Har för mig att den har knock-out anvisningar i botten för bottenstudsar också, men jag kan ha fel där. Låsbleck har den i alla fall och studsar mm är samma som för ABB's apparatdosa (AU60.1).
EdWa har ju någon lite nyare "hopaplockdosa" med, kanske finns kopplingsdosa även till den serien.
Saknar själv också en dito i VP2-serien.
Bättre perilexuttag också när vi ändå är inne på materialönskemål. Hissblecken i befintliga är KASS.
Modern infälld koppl ...
Kategori: Elmaterial
emo
Går i renoveringsplaner och tänkte ta tillfället i akt och bygga in lite annat än standard-installation. Framförallt som övning för egen del att hitta smidiga lösningar man kan sälja in i senare projekt.
Jag har inte sysslat någonting med KNX men en del med PLC. Finns det egentligen någon anledning att välja ett KNX-system istället för att bygga med en vanlig PLC? Som jag ser det; allt kan ju lösas med en PLC, men till en billigare kostnad. Jag kan använda standard-brytare som styr ingångarna på PLC:n istället för dyrare KNX-brytare eller binäringångar bakom brytarna. Om jag vill ha dim-grupper kan jag ju lösa det med analoga in-/utgångar. Jag har inget behov av någon flashig display i hallen och vill jag för nån anledning ha en display för något kan jag mycket väl tänka mig en operatörspanel i centraldörren som ändå kommer sitta i en tvättstuga/groventré.
Resonerar jag galet?
KNX vs PLC
Kategori: Teknik
emo
Det låter ju smidigt. Låter ju som att det är upplagt på samma sätt i softone då kanske.
Är det en fast månadskostnad eller är det per betalning? Hur mycket rör det sig om?
Bokföring/Fakturerin ...
Kategori: Företagsekonomi
emo
Den biten att det är till en fast kostnad oavsett vad man plockar på för finesser föll mig i smaken direkt också. Tycker också att det verkar enklare uppbyggt än scrollan, efter bilder och filmer jag sett på de båda systemen.
Lite funderingar som dykt upp är:
Är det FÖR stort och FÖR avancerat för mig som enmansföretagare? Jag vill ju inte att det ska bli tungrott på andra ställen om man nu förenklar faktureringsbiten. Såg bl a känns ju lite overkill att attestera mina egna fakturor.
Hur verkar registrering av lev.fakturor. Såg någon bild på detta också och det var MYCKET man skulle fylla i. Bl a OCR. Varför? Det som direkt dök upp i mitt huvud var om det kanske finns någon funktion att registrera lev.fakturor i programmet och sedan skicka detta till banken direkt på något sätt. Är det så?
EDI verkar smidigt i de fall man beställer material specifikt för ett projekt. Dock jobbar jag väl mest på det "gamla" sättet, med en hel del material på lager. Kan väl vara idé att tänka om här kanske.
Bokföring/Fakturerin ...
Kategori: Företagsekonomi
emo
Använder mig idag av speedledger till både fakturering och bokföring. Bokföringen fungerar klockrent, men är inte nöjd med faktureringsdelen då den helt klart inte är anpassad för vår bransch. Det finns inget sätt att läsa in prisfiler, så dessa måste läggas in manuellt och uppdateras manuellt. Det finns inte heller något smart sätt att hålla reda på ROT-fakturor, utan jag måste själv skriva ut en huvudbok på konto 1513 och bocka av när jag fått in från kund och när jag lämnat till skatteverket, annars blir det lätt att man missar någon alternativt dubbelregistrerar någon.

Jag har tittat runt efter andra lösningar. Visma´s administrationsserie anser jag vara för "krångligt" för min del, då det skulle vara ett ganska stort steg tillbaka bokföringsmässigt.. tror jag.
Jag har kikat lite på Scrollan och SoftOne. Scrollan har jag hört en hel del som använder, men inte SoftOne. Efter vad som finns att läsa på nätet verkar det ganska smidigt och dessutom inte ASDYRT. Är det någon som använder/har använt SoftOne, som kan säga något om det?
Bokföring/Fakturerin ...
Kategori: Företagsekonomi
Mer
Tid för att skapa sida: 0.25 sekunder
Senaste foruminlägg

Vill du få senaste nytt från Fluxio.se till din E-post?

Klicka här!

Vill du vara säker på att inte missa något viktigt och intressant som händer på Fluxio.se? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
(Utskick görs ungefär en gång per månad och kan när som helst sägas upp)
Dina mottagna Tack!
Finns inga ämnen att visa