fluxio.se Forum
Välkommen, Gäst
Användarnamn Lösenord: Kom ihåg mig

Voltmeter för att sätta fast på en Din skena
(1 visning) (1) Gäst
  • Sida:
  • 1

ÄMNE: Voltmeter för att sätta fast på en Din skena

Voltmeter för att sätta fast på en Din skena 22 feb 2017 23:58 #1

Hej jag såg en gång en normcentral en gång som var kompleterad med instrument som typ Voltmeter
och Ampermeter och jag misstänker att instrumenten var gjorda för att sitta på Din skena

Kan det ha varit Legrand Veidmuller och Phoenix eller något annat fabrikat.

Är det någon som vet tart man kan köpa dom här instrumenten och så behöver jag en
vridomkopplare så att jag kan mäta både fasspänning och huvudspänning i centralen.
där jag tänkte montera dom.

mvh Lars Bäckström

Re: Voltmeter för att sätta fast på en Din skena 23 feb 2017 07:13 #2

Re: Voltmeter för att sätta fast på en Din skena 23 feb 2017 07:38 #3

  • Rikard Ågren
  • ( Moderator )
  • OFFLINE
  • Moderator
  • CAD, KNX
  • Inlägg: 1537
Du får ju en energimätare för samma peng
Jobbar med elkonstruktion och fastighetsteknik åt ett privat fastighetsbolag
Följande användare (n) sa tack: Bo Siltberg

Re: Voltmeter för att sätta fast på en Din skena 23 feb 2017 19:46 #4

Jag bjudade in en ny ABB trefasmätare med Nolla för 500 kr ett tag sedan på tradera som jag tänkte
klämma in i Hagercentralen på dinskenan nu behöver jag en voltmeter för att kolla huvud och fasspänning precis
som man gör i ställverk.

mvh Lars Bäckström

Re: Voltmeter för att sätta fast på en Din skena 23 feb 2017 21:07 #5

  • Rikard Ågren
  • ( Moderator )
  • OFFLINE
  • Moderator
  • CAD, KNX
  • Inlägg: 1537
Ser du inte det på elmätaren?
Jobbar med elkonstruktion och fastighetsteknik åt ett privat fastighetsbolag

Re: Voltmeter för att sätta fast på en Din skena 24 feb 2017 23:24 #6

  • Tobias Karlsson
  • ( Användare )
  • OFFLINE
  • Expert
  • LInjemontör, Starkströmselektriker
  • Inlägg: 942
Jag skulle då inte lita 100% på att elmätare visar exakt.
/Linjemästare Karlsson

Re: Voltmeter för att sätta fast på en Din skena 25 feb 2017 09:34 #7

  • Rikard Ågren
  • ( Moderator )
  • OFFLINE
  • Moderator
  • CAD, KNX
  • Inlägg: 1537
Varför inte det?
Jobbar med elkonstruktion och fastighetsteknik åt ett privat fastighetsbolag

Re: Voltmeter för att sätta fast på en Din skena 25 feb 2017 10:31 #8

  • Electrum
  • ( Användare )
  • OFFLINE
  • Forum-kung!
  • Inlägg: 1067
Jag skulle då inte lita 100% på att någon slags elmätare (eller mätinstrument öht) visar exakt.


Det enda jag är 100% säker på är att ingen mätare eller mätinstrument visar helt exakt.
"Varde ljus"
1 Mosebok 1:3

Re: Voltmeter för att sätta fast på en Din skena 26 feb 2017 21:30 #9

Elenergimätaren är en ABB OD4165 och jag kollade lite i bruksanvisningen och den har bara en indikation
På fasindikering och att det finns en belasting över mätaren.

mvh Lars Bäckström

Jag såg att Schneider electric har fina vridspole instrument som man kan montera på en dinskena både
voltmetrar och amperemetrar men det är väll klart att det är feltollerans på vridspoleinstrumen
1 procent 2 procent av fullt utslag eller vad det nu när dvs ju större utslag desto mindre fel .
Senast redigerad: 26 feb 2017 21:39 av Lars Bäckström.

Re: Voltmeter för att sätta fast på en Din skena 26 feb 2017 23:19 #10

  • Rikard Ågren
  • ( Moderator )
  • OFFLINE
  • Moderator
  • CAD, KNX
  • Inlägg: 1537
Ok jag vet ju inte vad applikationen är eller vilken noggrannhet som efterfrågas men jag skulle nog ändå sätta in en elmätare som fixar det för samma peng som ett instrument som bara visar spänning. Och spara modulplatser på köpet Använd den begade till någon rolig undermätning
Jobbar med elkonstruktion och fastighetsteknik åt ett privat fastighetsbolag

Re: Voltmeter för att sätta fast på en Din skena 26 feb 2017 23:28 #11

Hej men ABB elmätaren är ny och jag tänkte använda den som en undermätare och det finns plats i
den normcentralen så det räcker till så det borde bli bra tycker jag.

mvh Lars Bäckström

Re: Voltmeter för att sätta fast på en Din skena 04 mar 2017 18:55 #12

  • Odd Hedberg
  • ( Användare )
  • OFFLINE
  • Junior
  • Inlägg: 127
Electrum skrev:
Jag skulle då inte lita 100% på att någon slags elmätare (eller mätinstrument öht) visar exakt.
Det enda jag är 100% säker på är att ingen mätare eller mätinstrument visar helt exakt.

Håller oförbehållsamt med om det, men tillsammans ger dom en bra indikation på statusen på
nätleveransen/huvudsäkringarna/momentana förbrukningen/förbrukningsfördelningen...
Jag gillar min lilla inmatningslåda skarpt!

PICT8805.jpg
Senast redigerad: 04 mar 2017 18:57 av Odd Hedberg.
Följande användare (n) sa tack: Electrum

Re: Voltmeter för att sätta fast på en Din skena 05 mar 2017 00:29 #13

Hej Ampermetrarna går dom via en strömtrafo med någon omsättning som ger max 5 A på sekundär-
sidan eller är dom för direkt mätning av växelströmmen ?

Mvh Lasse?

Re: Voltmeter för att sätta fast på en Din skena 05 mar 2017 13:44 #14

  • Odd Hedberg
  • ( Användare )
  • OFFLINE
  • Junior
  • Inlägg: 127
Amperemetrarna drivs av tre strömtransformatorer som sitter inne i lådan, en per fas. Där ansluter även voltmetrarna... Vad strömtransformatorerna har för data vet jag inte, dom följde med amperemetrarna (ut ur det skåp vi hade order att skrota ute på verket...)

[ Jag använde polbultarna för primärströmmen på trafoblocken för att på ett enkelt och elegant sätt klyva matningen från mätare och huvudbrytare på utsidan väggen så att jag sedan kunde mata en försörjning till vardera av de två elcentralerna för 'husets insida' resp. 'garaget och husets utsida'. ]
Senast redigerad: 05 mar 2017 13:47 av Odd Hedberg.

Re: Voltmeter för att sätta fast på en Din skena 05 mar 2017 15:56 #15

Hej ABB elmätaren som jag köpte klarar av upp till 65 A per fas direkt igenom mätaren.

På högspänningställverk så brukar det finnas en effektfaktormeter som visar cos fi
och hur mycket belastningen är reaktiv eller capasitiv för att man ska koppla in ett
faskompenserings batteri för att slippa betala straffskatt har jag för mig.

mvh Lars Bäckström

Re: Voltmeter för att sätta fast på en Din skena 08 mar 2017 06:06 #16

  • Marcus
  • ( Användare )
  • OFFLINE
  • Senior
  • Inlägg: 280
Jag tycker denna typ av mätare funkar för ändamålet. Visar alla tre faser samtidigt på displayen avseende spänning, ström, cosfi.


support-carlogavazzi.se/artikel.asp?ID=1515

www.support-carlogavazzi.se/downloads/-m...24_din_ba_091110.pdf

Re: Voltmeter för att sätta fast på en Din skena 08 mar 2017 18:12 #17

  • Joel Ingolf
  • ( Användare )
  • OFFLINE
  • Junior
  • Serviceelektriker
  • Inlägg: 169
Lars Bäckström skrev:
Hej ABB elmätaren som jag köpte klarar av upp till 65 A per fas direkt igenom mätaren.

På högspänningställverk så brukar det finnas en effektfaktormeter som visar cos fi
och hur mycket belastningen är reaktiv eller capasitiv för att man ska koppla in ett
faskompenserings batteri för att slippa betala straffskatt har jag för mig.

mvh Lars Bäckström


"Straffskatt" är väl kanske att ta i, men man kan ju sänka sin tariff om man fördelar belastningen bättre så att man inte har för högt inställt värde. Typ.
  • Sida:
  • 1
Tid för att skapa sida: 0.73 sekunder
Senaste foruminlägg

Mer ämnen »

Vill du få senaste nytt från Fluxio.se till din E-post?

Klicka här!

Vill du vara säker på att inte missa något viktigt och intressant som händer på Fluxio.se? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
(Utskick görs ungefär en gång per månad och kan när som helst sägas upp)
Dina mottagna Tack!
Finns inga ämnen att visa